ASSEMBLEA COORDINADORA ILP RENDA GARANTIDA CIUTADANA

I ASSEMBLEA GENERAL DE CATALUNYA ILP RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA
Casal de barri “Pou de la Figuera”, Barcelona, 27/06/2013

ACTA N º 1

L’Assemblea General compte amb la presència de 60 persones, membres de la Comissió Promotora, fedatàries/es i col.laboradors/es de Badalona, ​​Barcelona, ​​Cornellà, l’Hospitalet, Mataró, Molins de Rei, Mollet, Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Cugat, Sant Vicenç’dels Horts, SEAT, Vic, Vilassar de Mar, etc. Membres de les Assemblees de Treballadors/es en Atur, i entitats com l’Assemblea Social Guinardó, associacions de veïns, ASM, Attac-Acordem, Col.legi de Treball Social de Catalunya, Crida a la Desobediència Civil, Cristians segle XXI, Cristians pel Socialisme, Front Cívic, Iaioflautas, PAH de Badalona, ​​Socialisme 21, XSUC; CCOO, IAC, UGT, EUiA, ICV, PSC, JSC.A l’inici de l’Assemblea s’informa que Sixte Garganté, Carme Porta i Joan Godayol estan a Celrà i Esplugues de Llobregat en actes de presentació de la ILP.
Transcorre l’Assemblea segons la proposta d’ordre del dia que consta a la convocatòria.

1. – Informació general de la Campanya de la ILP RGC

Fins a la data s’han esgotat les dues primeres edicions de plecs, i s’han distribuït més de 400 plecs de la tercera impressió. En total hi ha més de 6.600 plecs repartits.
Les signatures recollides fins al moment, centralitzades per la Comissió Promotora, són més de 13.000. L’estimació de signatures que ens han comunicat diverses entitats, i que obren en el seu poder, sumen altres 5.000 firmes.
Des de la Constitució de la Comissió Promotora i l’aprovació del projecte de llei de la ILP fins als nostres dies s’han adherit 59 entitats i Plataformes unitàries.
En 29 ajuntaments s’han aprovat mocions de suport a la ILP, i a Barcelona Ciutat una Declaració Institucional de suport.
Al llarg de la campanya de recollida de signatures s’han realitzat més de 30 actes de presentació de la ILP en diverses localitats de Catalunya, Barcelona, ​​Girona, Lleida i Tarragona. En els propers dies estan previstes noves presentacions a Badalona, ​​Tàrrega, Terrassa, Sant Just Desvern, etc.

Terminis de la campanya
El primer termini de 120 dies hàbils finalitza el 30 d’agost.
Atesa la previsible dificultat de mantenir el ritme de recollida de signatures durant les últimes setmanes de juliol i el mes d’agost es presentarà a principis de juliol la sol • licitud de pròrroga de 60 dies hàbils a la Mesa del Parlament.
Quant es tingui la resposta sobre el nombre de dies de pròrroga concedits es comunicarà immediatament.
Un cop finalitzat el termini de la pròrroga i lliurades les signatures al Parlament, l’oficina d’estadística IDESCAT realitzarà el treball de validació de les signatures durant un temps aproximat d’un a dos mesos. Obtinguda la validació de més de 50.000 signatures no existeix norma o protocol que obligui el Parlament a debatre el projecte de llei en un termini determinat, tot i que actualment està en curs una reforma de la normativa de la ILP que inclou un termini màxim de per la seva discussió parlamentària.
Materials de campanya

Fins al moment s’han editat fulls informatives, tríptics, adhesius, cartell • els i últimament xapes.
Molts d’aquests materials poden baixar-se des del web i imprimir-de manera autònoma.
Properament s’editarà un llibre de la ILP que es distribuirà entre els fedataris/es i col.laboradors/ es de la campanya.
S’informa del projecte d’edició de samarretes de campanya.

Finançament de la campanya

Els ingressos de la campanya consten de les aportacions realitzades per les entitats que donen suport a la ILP, de la bestreta de 3.000 euros del Parlament a compte del balanç de despeses final i l’obtenció de 50.000 signatures vàlides, amb el límit de subvenció vigent. S’informa que l’Assemblea de treballadors en atur de Barcelona ha efectuat un crèdit sense interessos de 1500 euros a retornar quan s’obtingui la subvenció.
Amb aquest fons s’han anat cobrint les despeses d’edició de les impressions de plecs i les carpetes, així com els materials informatius de fulles, tríptics, adhesius i cartells.
Pendents de realitzar un balanç actualitzat d’ingressos i despeses es constata la necessitat d’intensificar la campanya d’aportacions per cobrir pròxims despeses.
Enviament d’aportacions al número de compte: Caixa d’Enginyers; Renda garantida de ciutadania
n º 3025 0012 16 1400039848

2. – Presentació de les iniciatives i propostes d’acció en suport de la ILP RGC

Dejuni “Rescatem a les persones”

En nom de la comissió de treball que ha elaborat la proposta, Jaume Botey informa amb detall:
– Es proposa com a dates del dejuni els dies 13, 14 i 15 de setembre.
– El dejuni té un objectiu simbòlic i de sensibilització.
– Obtenir la major participació en el dejuni, el qual seria el punt de sortida per a altres accions posteriors de caràcter similar a les localitats.
– El dejuni es realitzarà en Pza. Catalunya comptant amb un seguiment sanitari i els mitjans necessaris per realitzar les activitats complementàries. Es cursarà el permís corresponent.
– Es dóna lectura al text de convocatòria del dejuni.
En el torn de paraules s’insisteix en diversos aspectes: Control Mèdic del dejuni. Gestions davant la representació municipal de Barcelona perquè concedeixi el permís. Proposta d’ocupacions d’ajuntaments per les assemblees d’aturats del Baix Llobregat en suport del dejuni, petits matisos a la redacció del comunicat.
Es distribueix imprès per demanar participants en el dejuni. Anoten les seves dades 21 assistents a l’assemblea. Per comunicar la participació en el dejuni es podrà realitzar a través del correu electrònic de la campanya ilprcg@gmail.com, la web, les entitats i plataformes unitàries que donen suport a la ILP.
S’amplia la comissió de treball que organitza el dejuni amb nous membres de l’Assemblea.
Judici Popular

En nom de la Comissió de treball del “Judici Popular” Jesús Plaza informa dels objectius d’aquesta iniciativa. Proposa organitzar el judici comptant amb la participació de professionals del món del dret. Escollint un lloc de caràcter simbòlic, etc.
Els suïcidis de motivació socioeconòmica com a crims socials, els responsables de la desocupació i la pobresa (bancs, grans empreses, etc.); Les retallades a la RMI, la desocupació i els subsidis (governs), la corrupció i el frau, etc., són temes d’acusació pel judici.
En el torn de paraules es ratifica la proposta i aporten idees que enriqueixen el projecte.
S’amplia la Comissió de treball amb voluntaris/es de l’Assemblea General.

Consultes Ciutadanes

En nom de la Comissió de treball “Consultes ciutadanes sobre la RGC” Diosdado Toledano informa de les gestions realitzades cap als ajuntaments que van aprovar mocions de suport amb l’objectiu de propiciar una trobada col · lectiva i avançar en la proposta de realitzar consultes ciutadanes sobre la Renda Garantida de Ciutadania, que estenguin el suport i expressen la voluntat de la ciutadania.
Fins al moment s’ha realitzat una entrevista amb representants municipals de Cornellà i pròximament amb el Prat.
En el cas d’una resposta positiva dels ajuntaments i les organitzacions ciutadanes i socials de les localitats a les consultes, es posaria en marxa la seva organització.
Membres de la campanya de la ILP a l’Hospitalet anuncien la realització de gestions en aquesta direcció
S’amplia la Comissió de treball a nous voluntaris/es de l’Assemblea.

Manifest del món de la Cultura en suport de la ILP
S’informa del projecte de Manifest, la redacció final de síntesi dels textos aportats s’encarrega Sixte Garganté.

3. – Altres Iniciatives

Organització d’una Marxa al Parlament per al lliurament de les signatures recollides
S’informa de la disposició del moviment de treballadors/es sense ocupació per organitzar una Marxa que començaria en alguna localitat propera a Barcelona i finalitzaria al Parlament de Catalunya per fer entrega de les signatures recollides.
A aquesta Marxa es convocaria la ciutadania perquè expressi el seu suport a la ILP.
Es proposa que la Coordinadora d’assemblees de treballadors/es sense ocupació de Catalunya organitzi la Marxa en coordinació amb la Comissió promotora de la ILP.

Concert solidari
S’informa de la proposta d’organitzar un Concert solidari a la recta final de la campanya o com a tancament d’aquesta. Es proposen mecanismes d’autofinançament tipus crowfunding per a les despeses imprescindibles.

ACORDS

– S’aprova la proposta de dejuni els dies 13, 14 i 15 de setembre i el Comunicat de convocatòria presentat, amb les aportacions i suggeriments realitzats, la implementació es tractarà en la comissió de treball.
– S’aprova la proposta d’organitzar un Judici Popular
– S’aprova la proposta de trobada amb els ajuntaments i la realització de consultes ciutadanes.
– S’aprova la preparació d’una Marxa al Parlament el dia que es lliurin les signatures de la ILP RGC.
– S’aprova treballar el projecte d’un Concert solidari en suport de la ILP RGC

Propera Assemblea general de la ILP RGC

S’acorda convocar la pròxima assemblea general per tractar de la preparació de les Iniciatives i accions aprovades, així com del curs de la campanya, a principis de setembre.
Es cursarà la convocatòria quant es disposi de local, precisant dia i hora.

Barcelona, ​​30 juny 2013

Redacta Acta: Diosdado Toledano

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s