POLITIQUES ACTIVES per QUI ?

A prop de 900.000 persones es trovan sense feina a Catalunya i més de 2,2 milions, están per sota de l’ombrall de la pobresa. A novembre d’aquest any el 70% de les persones están sense feina registrades hauran exhaurit les prestacions de l’atur contributives i subsidis.Mentre, una minoría de grans empresaris, multinacionals i banquers, se enriqueixen a nostra costa cercenant la desigualtat.

logo-de-la-assembleaVidreres amb 7.806 habitants, té un índex d’aturats de 288,2 dones i 286,5 d’homes, en total son 575 aturats només a Vidreres, aproximadament un 35% de la seva población activa, aquest datos son d’IDESCAT de 2012, a la data d’avui, és una quantitat més alta.En aquest datos no están comptabilitzats els autònoms, ni les persones que no és confíen ni en els polítics ni en les institucions.

Per altra banda, la crisis a l’ajuntament de Vidreres, no té cabuda als problemas dels ciutadans, que ja tenim prou amb els seus propis problemas d’atur, habitatge, com intentar pagar l’educació i com arribar a fi de mes, degut a les retalladles de Madrid i del Govern de Catalunya.

Però tenim aquesta oportunitat d’expressar-me , també volem deixar ben clar,que lo que está pasan a Vidreres i va pasar amb EUIA local de Vidreres , és una mort anunciada. El Sr. Camps, ens ha fet totes les trampes que ha volgut , fins i tot al solitari, és dir , de treure articles del R.O.M , de la màniga, fins no deixar-nos fer actes de la coalició a Vidreres o inclús denegar-nos fer un acte sobre les retallades en sanitat i el tancament dels Caps i donar-nos el permís el mateix dia, sabent que els ponents venían de Barcelona i pertanyen a l’assemblea d’aturats i aturades de les comarques Gironines,més del mateix, fins al punt de deixar de recollir signatures de l’I.L.P, de la renta mínima garantida de ciutadania, fins al punt d’enviar als vigilants per comunicar-nos que el puesto elegit de les signatures no era el adequat,és per això que dient que és la mort anunciada.

Des de l’assemblea d’aturats i aturades de les Comarques gironines, van iniciar una campanya, per crear taules de treballs amb les institucions corresponents del SOC, l’oficina de l’ATM, per millorar de les famílies més vulnerables i que no deixar-les caurà a l’exclusió social. Tant el SOC i l’ATM, per part del SOC, fins a la data d’avui ha estat fructífer, ens han comunicat , que les subvencions per aquest any han sortir ,ja per les polítiques  actives o planes d’ocupació i per la banda de l’ATM, no tan contents per  motiu que nosaltres volíem que tots aquelles persones o aturats  o que no estiguin cobran res, que el mitja de transport fos gratuït i desprès hi ha molts d’errades en l’actual subvenció del 80% ja que hi ha un agradi comparatiu amb les zones de Girona amb les zones de la Selva i d’altres comarques. Aquest tema que tindríem solucionat, però no va haber-hi forma. L’ATM ,es va comprometre a que solucionaría els problemas d’un en ú , no pas col·lectivament com nosaltres volíem.

El SOC, ja ens ha comunicat que els plans d’ocupació, están a la seva página Web, que son 5 que son subvencionats un més que d’altres.

El que está subvencionat al 100% és l’ORDRE EMO /208/2013, del 2 de setembre de 2013, aquest any,li em demanat als grupsmunicipals d’ERC i PSC. La fórmula d’una moció, per la creaciód’una taula de discussió i debat a veuràquinprojecte i quinesfórmules, perquè en un principi, haurà persones en exclusió social , però, no apuntadesl’atur i ésrequisit esencial, per això, des de l’assemblead’aturats i aturades de les comarques gironines, van demanar una moció per crear aquesta taula de treball

En el seu moment,li van demanar al Sr. Camps, la resposta va ser negativa i també els plans d’ocupació, però ens van dir , que no podía ser , per que era molt car, però en realitat van cambiar el pla d’ocupació, per altre que era més restrictiu, una vegada més van posar la traban queta  i el pal a les rodes del carro, i espero ,que aquesta vegada , amb aquesta fórmula, al ser més democrática , participativa i amb empenta , és puguin crear o conseguir polítiques actives d’ocupació , més dignes per a les persones de Vidreres que están pasan un autèntic calvari amb tots els seus membres a l’atur.

Mocio i entrada  demanada a ERC y  PSC

ASSEMBLEA ATURATS I ATURADES DE LES COMARQUES GIRONINES

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s